Terveys- ja hoitosuunnitelma – tehdäänkö niitä?

Terveys- ja hoitosuunnitelman laatiminen perustuu lakiin. Terveydenhuoltolaki (30.12.2010/1326, 24 §:n 3 momentti) sekä laki potilaan asemasta ja oikeuksista (785/1992, 4a §) edellyttävät hoitosuunnitelman laatimista pitkäaikaissairaan potilaan suunnitelmallisesta hoidosta perusterveydenhuollossa.

Mikä on terveys- ja hoitosuunnitelma?

Kantaan tallennettu terveys- ja hoitosuunnitelma tukee potilaan hoidon koordinointia, suunnittelua ja hoidon jatkuvuutta.

Kenelle suunnitelma tehdään?

Terveys- ja hoitosuunnitelma tehdään potilaille, jotka tarvitsevat pitkäaikaista hoitoa tai joiden hoito vaatii erityistä suunnittelua ja seurantaa. Tämä voi koskea esimerkiksi kroonisia sairauksia sairastavia potilaita tai niitä, joilla on monimutkaisia hoitotarpeita.

Miten suunnitelma tehdään?

Terveys- ja hoitosuunnitelma laaditaan yhteistyössä potilaan ja terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Suunnitelma sisältää hoidon tarpeet, tavoitteet ja järjestämisen. Potilas ja terveydenhuollon ammattilainen laativat suunnitelman yhdessä, ja se voidaan tallentaa Kannan Potilastietovarantoon.

Hoitosuunnitelmaan kirjataan tunnistetut hoidon tarpeet, hoidolle asetetut tavoitteet sekä keinot ja tuki niihin pääsemiseksi. Lisäksi suunniteltu seuranta aikatauluineen kirjataan hoitosuunnitelmaan. Hoitosuunnitelma voidaan laatia ja päivittää myös vähitellen ja otsikoittain osissa eri aikaan.

PK Rantalainen

Muuta ajankohtaista juuri nyt

Kotona asumisen tukipalvelut

Sammaloituminen ei sovi senioreille

Espoon kaupunki kannustaa ikäihmisiä liikkumaan mm. maksuttoman 68+ rannekkeen avulla. Rannekkeella saa vapaan pääsyn uimahalleihin ja monille kuntosaleille. Lisäksi kaupunki on järjestänyt useita ulkoliiikuntakuntosaleja. Espoon liikuntatoimelle erityiskiitos!

Lue lisää